3 Jaar geleden stond Bertina nog op onze evenementen, niet met kleding maar met haar bedrijf Klank en Ontspanning. Toen vond ze de sfeer in De Graanbuurt al perfect en het concept vond ze fantastisch! En nu heeft ze haar eigen kleding winkel t0t maat 58.
 
Bertina (51) wonende te Vuren is in het ondernemen gerold door de liefde. Haar toenmalige man begon, toen ze net getrouwd waren, een eigen onderneming in de verkoop & onderhoud van zwaar transportvoertuigen. Een paar jaar later nam hij het familiebedrijf over. Zo is ze in het ondernemen gerold. Weliswaar een andere tak van sport, maar ondernemen blijft ondernemen.
 
Door de ervaring in dat bedrijf, kwam ze erachter wat ze het leukste vond… het contact met de mensen, want ze is een echt mensen mens. Ze is begonnen als medewerkster in een winkel met sport artikelen & kleding, met de passie bij de kleding. “Ik vind het fijn om mensen te adviseren en blij met hun aankoop naar buiten te zien gaan” aldus Bertina. 
 
Nadat het werk bij deze winkel door omstandigheden moest stoppen, is ze een tijd bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling en klank. Dit is dan ook de reden dat ze samen met haar huidige man is gestart met de onderneming Klank en Ontspanning. Hier werkt ze ook met mensen, maar dan meer op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Dit doet ze door gesprekken, inzichten en klank. Denk hierbij aan klankschaal massage, workshops, klankbelevingen. Ook bij deze onderneming doen ze aan verkoop (van instrumenten, boeken, sieraden, enz.), waarmee ze al een aantal jaren bij ons op de fairs en andere evenementen stonden. 
 
Door ieder evenement werd ze steeds enthousiaster om een winkel te beginnen in De Graanbuurt. Ze ging praten met andere ondernemers in De Graanbuurt, over wat er nog bij zou kunnen in het aanbod. “Wat ik hier miste was dat ik geen kleding in mijn maat kon kopen en hoorde dat van meerdere dames die hier kwamen winkelen”  vertelde ze. Ze wilde al langere tijd grote maten kleding verkopen en de kans deed zich nu voor. Er stond een pand leeg in de Kolenbeurs en na overleg met Jan konden ze gaan beginnen met verbouwen.
 
In oktober 2017 is de winkel officieel geopend en zijn er al veel klanten over de vloer geweest, die een leuke outfit gevonden hebben. Maar Bertina staat niet stil want haar plannen over 5 jaar zijn: “een groter aanbod aan kleding, zodat ik nog meer mensen, jong en oud, aan de juiste outfit kan helpen. Daar hoort natuurllijk dan ook uitbreiding van de winkelruimte bij.” aldus Bertina.
Op dit moment heeft ze de merken Adia, No Secret, Studio, Magna, Blue Frog en Stark in huis, maar hoe mooi zou het zijn om dat assortiment uit te kunnen breiden.
 
Voorlopig is Bertina tevreden met wat ze heeft en dat is gewoon goed. Dit is ook de naam van de winkel. Gwoon Goed wil zeggen: iedereen is gwoon goed zoals hij/zij is. Maar het staat ook synoniem voor kleding/stoffen… het is Gwoon Goed!
 
Neem snel een kijkje in de winkel bij Bertina!